Bakłażanowe roladki – przepis
Składniki na 4 roladki:
- 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
- 4 podłużne plastry bakłażana
- 100 g sera ricotta
- 50 g szczypiorku
- pęczek natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.
Smacznego!
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Dodaj komentarz