Składniki na 4 roladki:

  • 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • 4 podłużne plastry bakłażana
  • 100 g sera ricotta
  • 50 g szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

baklazanowe_roladkiSposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF