Makowiec, piernik czy kutia to niezwykle ważne elementy świątecznego menu. Aby udały się perfekcyjnie warto wybrać dodatki najwyższej jakości. Bakalie Siesta pomogą w przygotowaniu zachwycających świątecznych wypieków.

 

Zapach domowych wypieków, aromat korzennych przypraw i bogactwo bakalii w wigilijnej kutii budują atmosferę świąt Bożego Narodzenia.

 

Kutia to jedno z głównych dań na wigilijnych stołach wschodniej Europy. Przygotowuje się ją z obtłuczonej pszenicy, maku, miodu i bakalii. Ich wybór zależy od inwencji pani domu. Do tej wyjątkowej potrawy Siesta poleca: Mak niebieski, Morele suszone, Migdały słodkie i Rodzynki królewskie.

 

Tradycyjne ciasta, serwowane podczas świąt Bożego Narodzenia to makowiec i piernik. Aby uzyskać oryginalny smak makowca oraz pełen przepychu charakter ciasta, warto dodać do niego Mak niebieski i Rodzynki królewskie Siesta. Natomiast do świątecznego piernika – Suszone śliwki
oraz zmiażdżone Orzechy włoskie Siesta. Można go udekorować Wiórkami kokosowymi albo Migdałami płatkami Siesta.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF