Smażona, pieczona lub gotowana na parze – sposobów na przyrządzenie ryby jest wiele. Sekret tkwi w dobrym doprawieniu, tak aby podkreślić smak delikatnego mięsa, a nie go zdominować. Z pomocą przychodzi Galeo, proponując dwie mieszanki przyprawowe do ryb.

Galeo Ryba Cytrynowa rgb 150dpi Galeo Ryba rgb 150dpiPo ryby powinno się sięgać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Zawierają dużo białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Smażone kuszą chrupiącą skórką, pieczone lub gotowane pozwalają ograniczyć liczbę kalorii w obiadowym menu. Jak jednak je przyrządzić, aby nie tylko wyśmienicie smakowały, lecz także pysznie pachniały? Najprościej sięgnąć po gotową mieszankę przyprawową, dedykowaną specjalnie do ryb. W ofercie Galeo znajdziemy dwie aromatyczne kompozycje – klasyczną i cytrusową.

Przyprawa do ryb Galeo nada daniom rybnym pięknego zapachu dzięki zawartości ziół, takich jak bazylia i tymianek. Natomiast zawarta w niej szczypta imbiru oraz gorczycy zapewni lekko pikantną nutę. Dla amatorów cytrusowych smaków Galeo przygotowało cytrynową przyprawę do ryb, w której znajdziemy m.in. skórkę z cytryny, pieprz oraz kurkumę, która nada mięsu ładnego, złotego koloru. W mieszance znajdują się również koperek oraz oregano, które podkreślą naturalny smak ryby.

Przyprawy i zioła Galeo dostępne są w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland i Carrefour.

***

Przyprawa do ryb Galeo to mieszanka ziół i przypraw najwyższej jakości, która nadaje daniom rybnym doskonały smak i wyrazisty aromat. Polecana do nacierania ryb przed smażeniem, pieczeniem, gotowaniem na parze lub jako dodatek do panierek. Idealna do przyprawiania farszu lub sosu.

Składniki: sól, bazylia, czosnek granulowany, gorczyca biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki.
Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł

Przyprawa do ryb cytrynowa to doskonała mieszanka przypraw o wyjątkowym, cytrynowo-pieprzowym charakterze. Nadaje daniom rybnym głęboki, aromatyczny smak z wyraźną cytrusową nutą. Polecana do nacierania ryb przed smażeniem, pieczeniem, gotowaniem na parze lub jako dodatek do panierek.

Składniki: sól, czosnek granulowany, cukier, kwas: kwas cytrynowy; pieprz czarny, kurkuma, koperek, gorczyca biała, oregano, skórka cytrynowa.
Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł

***
Cytrusowy dorsz

Składniki:
• 2 filety z dorsza bez skóry
• 1 cytryna
• 1 pomarańcza (lub ½ szklanki soku pomarańczowego)
• szczypta brązowego cukru
• 4 łyżki oleju
• 2 łyżki mąki
• przyprawa cytrynowa do ryb Galeo

Przygotowanie:
Rybę natrzeć przyprawą cytrynową, zanurzyć w soku z cytryny i soku z pomarańczy, następnie w marynacie z 2 łyżek oleju wymieszanych ze szczyptą cukru. Odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie wyjąć z marynaty, delikatnie odsączyć i oprószyć mąką z obu stron. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Czas przygotowania: ok. 45 minut
Koszt: ok. 15 zł, koszt 1 porcji: ok. 7,5 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF