Najgorętsze dni już za nami, a opadające z drzew liście zwiastują przygotowania do chłodniejszego sezonu. Jeszcze chwila, a nastaną zimne dni, podczas których organizm będzie potrzebował dodatkowego wsparcia w postaci odpowiedniej diety. Niższe temperatury sprzyjają jedzeniu bogatych w wartości odżywcze wyrobów oraz piciu gorących naparów. Produkty marki Herbapol, takie jak herbatki ziołowe, owocowe czy zielone oraz produkty dżemowe sprawdzą się nie tylko
w kuchni, ale także umilą każdy chłodny dzień i pomogą wzmocnić odporność.

Ważne jest, aby, niezależnie od pory roku, pić przynajmniej 1,5 litra płynów każdego dnia.
Z nadejściem chłodnych dni coraz częściej szukamy dodatkowego źródła ciepła. Doskonale sprawdzają się wtedy smaczne i aromatyczne napary – źródło prawdziwej przyjemności przy nie zawsze sprzyjającej aurze. Marka Herbapol to bogata oferta herbatek zielonych, owocowych
i ziołowych. Ostatnie z nich – oprócz rozgrzania – mogą też wesprzeć funkcjonowanie naszego organizmu. Nasze produkty, dzięki najwyższej jakości składnikom, mają intensywny aromat i smak,
co jest szczególne ważne w przypadku produktów dżemowych, które kojarzą się przede wszystkim
z przyjemnością smakowania
– mówi Anna Justyniarska, PR & Digital Manager, Herbapol-Lublin.

Zbawienne właściwości gorących naparów

Herbatki marki Herbapol to dobroczynne właściwości polskich ziół i owoców zamknięte w wygodnych do zaparzania torebkach. Idealnie sprawdzą się na długie wieczory spędzone pod kocem, z książką
w ręku. W linii herbatek ziołowych Herbapol Zielnik Polski znajdziemy znane i doceniane od lat: Miętę, Melisę, Rumianek, Koper Włoski, Lipę, Szałwię, Pokrzywę oraz 4 ciekawe połączenia ziół
i owoców: Melisę z Pigwą, Miętę z Cytryną oraz Miętę i Melisę z Pomarańczą. Do nowości należą trzy, bardzo ostatnio modne i bogate w benefity, warianty: Morwa Biała, Skrzyp i Czystek. Ten ostatni wspomaga odporność, dzięki zawartym w nim naturalnym przeciwutleniaczom neutralizującym wolne rodniki w organizmie.

Zioła w innej postaci niż gorący napar? Zielnik Polski Esencja Zdrowia to innowacyjny na polskim rynku produkt, który możemy dodać do wody lub herbaty oraz spożywać w nierozcieńczonej postaci, bezpośrednio na łyżeczkę. Zielnik Polski Esencja Zdrowia nie zawiera konserwantów i barwników. Dostępny jest w trzech wariantach: Trawienie, Witalność i Odporność. W chłodniejszych porach roku sprawdzi się szczególnie ten ostatni – zawiera dziką różę, czarny bez i aloes, które wspierają naturalne mechanizmy obronne organizmu, oraz cynk wspierający prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Chcąc powrócić do smaków dzieciństwa, warto sięgnąć po herbatki owocowe. W linii Herbaciany Ogród marki Herbapol znajdziemy znane i doceniane od lat: Malinę, Dziką Różę, Żurawinę, Aronię, Prosto z lasu oraz ciekawe połączenia owoców: Malinę z pigwą, Malinę z żurawiną, Malinę z dziką różą, Malinę z cytryną, oraz Czarną porzeczkę z cytryną.

Moc owoców w jesiennej kuchni

Do śniadań, wypieków, ale także wędlin i innych wytrawnych potraw, doskonałym dodatkiem będą dżemy, konfitury i powidła węgierkowe marki Herbapol. Produkty te zawdzięczają swój wyjątkowy smak sprawdzonym recepturom oraz starannie wyselekcjonowanym owocom od regionalnych dostawców, ekspertów w dziedzinie upraw. Co warto podkreślić – nie zawierają gumy guar. Herbapol oferuje smakowite dżemy klasyczne truskawkowe, malinowe, wiśniowe i z czarnej porzeczki oraz dżemy Owocowa Spiżarnia Agrestowy, Czereśniowy i Aksamitny dżem truskawkowy. Jeśli chodzi o konfitury, marka proponuje wyjątkowy smak produktu przygotowanego z Wiśni Nadwiślanki, Maliny Polki, czy Truskawki z Lubelszczyzny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF