W więzieniu, przedszkolu, na stołówce i w restauracji – wszędzie tam odbędzie się „Zielona rewolucja Marty Dymek”.
Już od 18 października, w każdą niedzielę o 21:30 widzowie Kuchni+, autorskiego kanału nc+, będą mogli zobaczyć nową produkcję własną stacji, prowadzoną przez Martę Dymek, autorkę „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga z przepisami kuchni roślinnej.

marta_jadlonomia„Zielona rewolucja Marty Dymek” to wyprodukowana przez Kuchnię+seria autorki cenionego bloga Jadłonomia.com. W każdym odcinku prowadząca stanie przed wyzwaniem zarażenia ideą kuchni roślinnej, jako zdrowej alternatywy dla tradycyjnych dań, zaproszonego gościa – szefa kuchni, właściciela restauracji, dyrektora przedszkola a nawet szefa zakładu karnego. Inspirując się menu właściwym dla danego miejsca, pokaże jak zastąpić apetyczne, choć nie zawsze zdrowe potrawy mięsne, ich jarskimi wersjami. W każdej odsłonie prowadząca zaprezentuje 2 przepisy oraz podzieli się kilkoma wskazówkami m.in. jak sprytnie wyeliminować z diety przedszkolaka niezdrowe tłuszcze i cukry, czym w wytwornej restauracji zastąpić krwistego steka, a nawet, jak obniżyć poziom agresji u więźniów niezauważalnie zastępując mięso w ich diecie roślinami. Efekty jej rewolucji będzie można zobaczyć za każdym razem w finałowej scenie wspólnego obiadu z zaproszonym gościem.

Marta Dymek to autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine” oraz wieloma innymi polskimi tytułami. Prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne. W listopadzie 2014 w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna „Kuchnia Roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan”. ”

Program składa się z 12 półgodzinnych odcinków. Produkcją formatu zajmuje się Dział Produkcji platformy nc+.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF