Zdrowo w kuchni
JAMAR zaprasza nas do świata smacznych owoców i warzyw, oferując nam wysokiej jakości produkty spożywcze. Znany polski producent od 18 lat dostarcza na nasze stoły smaczne wyroby, m.in.: przetwory owocowe, warzywa w puszkach i słoikach, koncentraty i przeciery, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, soki i napoje. Dzięki nowoczesnym technologiom i doskonałej jakości surowcom pochodzącym tylko od polskich rolników, wszystkie oferowane przez JARMAR produkty są zdrowe z natury!
Jak sałatka… to tylko z pysznymi warzywami JAMAR- z zielonym groszkiem lub słodką kukurydzą!
GROSZEK KONSERWOWY firmy JAMAR to zielone, jędrne ziarna uzyskane tylko raz w roku z młodych, świeżych strąków groszku. Wysoka jakość surowców pochodzących z polskich, kontrolowanych upraw, jak również szybki proces obróbki i łagodna zalewa sprawiają, że groszek zachowuje cenne minerały, witaminy i ma wyjątkowy smak!
Cena: ok. 2 zł/ 400g
KUKURYDZA KONSERWOWA firmy JAMAR to naturalnie słodkie, soczyste ziarna, które uzyskiwane są z wysokiej jakości surowców, uprawianych jako specjalne odmiany polskiej, słodkiej kukurydzy. Dzięki tym zaletom KUKURYDZA JAMAR posiada słoneczną barwę i klarowną zalewę, a szybki proces produkcyjny sprawia, że zachowuje ona cenne składniki mineralne i swój naturalny smak!
Cena: ok. 2,20 zł/ 400g
Warzywa JAMAR- groszek konserwowy i kukurydza konserwowa zostały zamknięte w ergonomicznych puszkach z systemem łatwego otwierania easy- open.
Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.
TRADYCYJNA
SAŁATKA JARZYNOWA
Składniki:
1 puszka groszku konserwowego Jamar,
2 ugotowane pietruszki,
1 słoik krojonej marchewki Jamar,
1-2 ugotowane w mundurkach ziemniaki,
1 mały ugotowany seler, 3-4 ogórki kwaszone Jamar,
1 cebula, 2 jajka na twardo, 1 jabłko
Sos:
1 słoik majonezu, sól, pieprz, trochę kwaśnej śmietany, musztarda, ząbek czosnku, sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Warzywa kroimy w kostkę i mieszamy w misce. Dodajemy posiekane ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę, starte na grubej tarce jabłko, pokrojone jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz osączony groszek z puszki. Łączymy wszystkie składniki sosu i polewamy nim warzywa i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby składniki dokładnie przeszły swoim aromatem.
Czas przygotowania: 1 godzina
SAŁATKA Z PORA
I BIAŁEGO SERA WĘDZONEGO
Składniki:
1 puszka kukurydzy Jamar,
2 pory (białe części),
1 wędzony biały ser (ok 30-40 dkg),
majonez, ketchup Jamar, sól, pieprz
Por siekamy w drobne kawałki, ser kroimy w dużą kostkę, dodajemy kukurydzę, majonez
oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy i dekorujemy ketchupem.
Czas przygotowania: 10 min.
Dodaj komentarz