Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 200g kiełbasy lub szynki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z czosnkiem, wiejski, z wędzonym kurczakiem, z salami)
  • 40g masła
  • 2 pomidory
  • przyprawy

zapiekanka z pomidoramiPrzygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry. Pokroić cebulę, wędlinę i pomidory. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, a następnie układać warstwami pokrojone składniki. Na wierzchu posypać wiórkami masła i przyprawić do smaku . Zapiec w piekarniku w temperaturze 180oC. Utrzeć serek topiony z jajkami i polać zapiekankę. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać do momentu zrumienienia serka.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF