Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” wprowadzają na rynek nową markę o nazwie Fithia. Linia obejmuje oleje rzepakowe rafinowane z dodatkiem olejów tłoczonych na zimno. Produkt ma szerokie zastosowanie. Można go używać do wzbogacania smaku sałatek, makronów, do smażenia, a nawet do przygotowywania marynat. Oleje Fithia zawierają wyłącznie naturalne składniki bez dodatku aromatów i konserwantów.

1Oleje Fithia swoją oryginalną nutę smakową oraz kolor zawdzięczają naturalnym olejom, które dzięki metodzie tłoczenia na zimno zachowują maksimum swoich pierwotnych właściwości.

W skład linii wchodzą trzy warianty smakowe na bazie oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia: z dodatkiem oleju lnianego tłoczonego na zimno, z dodatkiem oleju z pestek dyni tłoczonego na zimno i z dodatkiem oliwy z oliwek extra virgin.

Linia produktów dostępna będzie w sklepach od października 2015 roku.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF