Za chwilę Tłusty Czwartek,

dlatego firma JAMAR już dziś zdradza sekret udanych, karnawałowych wypieków:

 

MARMOLADA WIELOOWOCOWA

 

 

Marmolada kubek biale tlo NOWE OPAKOWANIEMarmolada firmy JAMAR jest starannie przygotowywana z różnych gatunków popularnych, smacznych polskich owoców: jabłek, porzeczek i śliwek. Dzięki temu jej pyszna, wieloowocowa receptura i twarda konsystencja świetnie nadaje się do pączków, ciast, naleśników…, dając gwarancję, iż podaczas pieczenia nie wypłynie za zewnątrz, a także do jedzenia w duecie np. ze świeżym pieczywem!

 

100g marmolady sporządza się ze 110g owoców

 

Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.

Cena: 4,69zł/500ml

 

 

Polecany przepis:

KARNAWAŁOWE PĄCZKI Z MARMOLADĄ

 

Składniki:
1 kg mąki pszennej, 20 dag cukru (1 szklanka), 25 dag masła,
6- 7 jaj, 1,5 szklanki mleka, 5- 6 dag drożdży, 1 olejek śmietankowy
szczypta soli, marmolada twarda wieloowocowa Jamar,

cukier puder do posypania, olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Z mleka, drożdży oraz z 1/3 części mąki wykonać rozczyn i zostawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie, dodać cukier, jaja, olejek śmietankowy, pozostałą część mąki, sól i dobrze rozpuszczone masło (może być stopione). Wyrobić ciasto. Gdy ciasto będzie odstawało od ręki- odstawić do wyrośnięcia. Jak już ciasto podrośnie, formować kulki, a do ich środka nakładać marmoladę wieloowocową Jamar. Pączki kłaść na wysypanej mąką serwetce, żeby jeszcze podrosły. Kiedy nieco podrosną, smażyć je na gorącym oleju na złoty kolor. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy są dobrze wysmażone. Po usmażeniu wyłożyć na bibułę, aby odcedzić z tłuszczu i następnie posypać cukrem pudrem.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF