Serki topione przeznaczone są głównie na śniadania, a ich smaki są monotonne? Nic z tych rzeczy! Nowa, specjalna linia serów topionych w kubeczkach marki LACTIMA w stu procentach przełamuje ten stereotyp. Delikatny smak śmietanki, ekskluzywne trufle i charakterystyczny ser pleśniowy – każda z dostępnych wersji odmieni nie tylko tradycyjne poranne danie, ale także wszystkie inne, nadając im wyjątkowych, niecodziennych walorów smakowych.

1Domowe eksperymenty

Czasem – zazwyczaj nieświadomie – w codziennych czynnościach poddajemy się utartym, powszechnie znanym schematom. Niektórzy z wyboru, braku wiedzy, inni po prostu z wygody czy ograniczonych możliwości czasowych. Coraz szybciej toczące się życie sprawia, że naszej uwadze umykają pojawiające się w zasięgu ręki nowości – również te spożywcze. Dobrym przykładem jest serek topiony. Tradycyjne, serowe przysmaki zatopione w kremowym trójkącie czy kostce nie bez powodu kojarzą nam się z mniej więcej trzema wersjami – goudą, emmentalerem i serami z dodatkami – szynką, szczypiorkiem, pieczarkami czy papryką. Doskonale zdają egzamin jako element śniadaniowych kanapek, przy większej fantazji – delikatnej zupy serowej. Marka LACTIMA wprowadzając kolejne nowości przekonuje, że serek topiony może mieć o wiele szersze zastosowanie, nadając jednocześnie naszej kuchni nowych, wyrafinowanych smaków.

Serki na milion sposobów

Specjalna linia serków topionych w kubeczkach marki LACTIMA to niezapomniane doznania nawet dla najbardziej wysublimowanych podniebień. Klasyczna wersja wzbogacona delikatną śmietanką nada lekkości codziennym potrawom. Serek z dodatkiem trufli doda każdemu daniu wykwintności i sprawi, że nawet zwykłe śniadanie zamieni się w prawdziwą ucztę. Wielbiciele francuskich aromatów powinni sięgnąć po wariant z serem z błękitną pleśnią o charakterystycznym, ale jednocześnie stonowanym i wyrafinowanym smaku. Serki LACTIMA wznoszą produkty topione na zupełnie inny poziom – zmieniają je w doskonały, oryginalny składnik zróżnicowanych dań przygotowywanych zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. W zimowe popołudnia fantastycznie rozgrzeje nas kremowa zupa serowa, do której wykorzystać można ser Śmietankowy, a jako dodatek – sięgnąć po niecodzienną wersję z serem pleśniowym. Z kolei tagliatelle w sosie serowym nabierze nowego wymiaru, gdy do jego przygotowania wybierzemy serek topiony z dodatkiem trufli. Niezaprzeczalną zaletą tej linii produktów jest brak substancji zagęszczających, kremowa konsystencja i aksamitny, subtelny smak. Wygodny kubeczek z przykrywką jest niezwykle praktyczny i ułatwia przygotowanie serowego posiłku, a także pozwala w prosty sposób przechowywać produkt w lodówce po otwarciu.

Serki topione mogą poszczycić się sporym gronem wiernych fanów w wielu polskich domach. Niemal każdy docenia ich aksamitną konsystencję i szeroki wachlarz zastosowań. Do klasycznych smaków dołączyły niedawno nowe, oryginalne wersje dla wymagających smakoszy. Specjalna linia serków topionych w kubeczkach marki LACTIMA to odpowiedź na potrzeby wielbicieli prawdziwych serowych rarytasów.

Serki topione w kubeczkach LACTIMA:

Ser topiony do smarowania Śmietankowy
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,99 – 3,29 zł/szt

Ser topiony do smarowania Truflowy
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,99 – 3,29 zł/szt

Ser topiony do smarowania Blue Cheese
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,99 – 3,29 zł/szt

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF