Dodatek pieprzu zawsze czyni różnicę i sprawia, że potrawy zyskują wyrazisty smak. Najnowsza musztarda w rodzinie Specialite to idealne połączenie kremowej i delikatnej konsystencji przełamanej pikantnym smakiem zielonego pieprzu młotkowanego.
Wystarczy odrobina Musztardy z zielonym pieprzem młotkowanym Kamis Specialite, aby potrawy nabrały wyrazistego smaku. Musztarda stanowi wyrafinowany i smaczny dodatek do dań na zimno i ciepło, do mięs pieczonych i grillowanych, jako składnik sosów. Słoiczek musztardy Specialite to nieskończona ilość inspiracji kulinarnych.

Pieprz zielony jest jagodą wiecznie zielonego pnącza uprawianego głównie w Azji. Otrzymywany jest z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny. Proces suszenia pieprzu zielonego jest przeprowadzany przy wykorzystaniu nowoczesnej technologii, dzięki której pieprz zielony nie ciemnieje, ale zachowuje typowy dla siebie kolor oraz cenne substancje smakowo-zapachowe. Pieprz zielony charakteryzuje się delikatnie słodką i odświeżającą nutą smakowa, ma wyszukany i wyrazisty aromat. Jest on zdecydowanie łagodniejszy w smaku od pieprzu czarnego.
Musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym KAMIS Specialite to pikantny smak i niepowtarzalna, mocna nuta, która zapewni potrawom apetyczny wygląd. Musztarda ma kremową konsystencję z widocznymi drobinkami pieprzu zielonego. Jest to nowa propozycja w rodzinie musztard Specialite, która do tej pory obejmowała musztardy: z żurawiną, z płatkami wędzonej papryki, z czerwonym winem, z rodzynkami i miodem, z curry.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF