Kolejne lato odeszło w zapomnienie. W jesienne dni chętnie wspominamy  te minione ciepłe miesiące, pełne przygód. Oglądając zdjęcia z wakacyjnych wojaży budzi się w nas tęsknota za widokami, zapachami, kolorami i smakami.  Może warto wrócić to tych chwil pełnych emocji?  Dzięki słoiczkom OLE! możemy przenieść się w czasie do tych pięknych miejsc.  Odkręćmy wieczko, a poczujemy smak i zapach wakacji…

 

W poszukiwaniu smaków wakacji

Dzięki warzywnym przysmakom OLE! możemy wyczarować dla naszych znajomych prawdziwą śródziemnomorską ucztę.  Warto być kreatywnym i dać sobie  i innym odrobinę kulinarnej radości.  Inspiracją może być kolorowy FELISOS ser solankowy z suszonymi pomidorami w oleju. Chrupiąca i świeża bagietka plus FELISOS tworzą wyśmienitą przystawkę, która przywołuje wspomnienie leniwych, późnych śniadań  na greckiej plaży. Biały ser solankowy, czerwone suszone pomidory w zalewie pełnej ziół… a do tego jak  to pachnie! A może dla odmiany z chrupiącą bułeczką FELISOS ser solankowy z czarnymi oliwkami w oleju? Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka, sięgnąć po widelczyk i poczuć się na chwilę jak na wakacjach.

 

Szczypta Francji,  Hiszpanii i Włoch

Co zrobić, aby poczuć śródziemnomorski klimat w Polsce i to w dodatku jesienią?  Wystarczą: pieczywo, ser camembert oraz Oliwki mix z suszonymi pomidorami w oleju z ziołami i możemy się przez chwilę poczuć jak na francuskim Lazurowym Wybrzeżu. Amatorom hiszpańskiej kuchni przypadnie do gustu przekąska w postaci kaparów. Ich wyrazisty smak pobudzi naszą wyobraźnię, a skomponowany z ulubionym serem przeniesie nas w krainę słonecznej Andaluzji. Z tęsknoty za neapolitańskimi smakami, możemy  pokusić  się na wyczarowanie prawdziwej włoskiej pizzy.  Aromatyczne suszone pomidory, czarne oliwki i rozpływający się ser mozarella na cieniutkim, chrupiącym cieście. Bon appetit!  Do tego oczywiście wino przywiezione z wakacji, czekające na właśnie taką okazję.  Przysmaki OLE! to idealny przepis na wieczór pełen wspomnień. Nasze opowieści przy nich odżyją, staną się bardziej bliskie, a przyjaciołom pomogą wyobrazić sobie to, czego doświadczyliśmy próbując regionalnych smaków.  A jesień stanie  się bardziej przyjazna .

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF