Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu.

Jajka faszerowane z bakaliami

jajka_faszerowane_bakaliami_BakallandSkładniki:

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • ¼ drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
  • Sól morska
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
  • Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
  • 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia
  1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
  2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
  4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
  5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
  6. Można podawać z grzankami.

12

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF