Tradycyjna Wielkanoc nie może obyć się bez prawdziwie polskich dań. Barszcz, żurek, a na deser babka wielkanocna lub sernik – czym smakowałyby Święta Wielkanocne jeśli nie potrawami przekazywanymi przez Polaków z pokolenia na pokolenie? By wspomóc ich w trudzie przygotowywania wielkanocnych przysmaków marka Galeo oferuje kilka propozycji w dobrej cenie, które ułatwią przedświąteczne kulinarne zmagania.

Powszechne jest przekonanie, że ile polskich domów, tyle sposobów na przygotowanie tradycyjnych polskich potraw. Wszystko zależy od kulinarnych upodobań, w tym od rodzaju i ilości dodawanych przypraw. Marka Galeo w swej gamie produktów oferuje mieszanki ziół, które wzbogacą smak każdego wielkanocnego dania. Nie obawiajmy się eksperymentów i dodawania przypraw innych niż dotychczas – zapoczątkujmy w te Święta nowe smakowe tradycje!

4Wielkanocne zupy – niepowtarzalny aromat Świąt

Danie, które króluje na polskich stołach podczas Wielkanocy to z pewnością barszcz lub żurek. Mało kto potrafi wyobrazić sobie świąteczny obiad bez tych potraw. Dzięki przyprawie do żurku i barszczu białego Galeo i zawartej w niej mieszance ziół oraz suszonych warzyw zyskają jeszcze lepszy, wyjątkowy smak. Nie zapominajmy o obowiązkowych dodatkach do wielkanocnych zup – ugotowane jajko i biała kiełbasa dopełnią pierwsze danie.

Tradycyjne drugie danie

Aby tradycji stało się zadość na stole obowiązkowo musi pojawić się również danie mięsne. Do jego przygotowania, na przykład w postaci pieczeni warto dodać przyprawy, które wzbogacą jej smak. Przyprawa do pieczeni wieprzowej Galeo w swoim składzie łączy szałwię, tymianek i mieszankę innych popularnych ziół. Należy natrzeć nią mięso przed pieczeniem, by po podaniu cieszyć się jego wspaniałym aromatem i soczystością. Jeśli poszukujemy nowych, ciekawych kompozycji smakowych w końcowej fazie przygotowania dodajmy do mięsa szczyptę mielonego cynamonu. Jego korzenny, ostry smak nada potrawie przyjemnego posmaku i aromatu.

6

Świąteczne słodkości

Po obfitym obiedzie nadchodzi czas na deser. Z uwagi na bogate menu główne może być to coś lżejszego – sernik na zimno, galaretka lub krem. Przygotowanie tych przysmaków nie obejdzie się bez żelatyny spożywczej, dzięki której deser szybko stężeje i nabierze apetycznego wyglądu. Jeśli jednak nie wyobrażamy sobie Wielkanocy bez tradycyjnego mazurka lub babki nie zapominajmy od dodaniu szczypty cukru wanilinowego Galeo. Dzięki wysokiej jakości składników z powodzeniem zastąpi naturalną wanilię. Dodany do ciasta zapewni wspaniały aromat, który rozniesie się po domu zwiastując pyszną świąteczną ucztę.

Wielkanoc z Galeo to smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy oraz dobra jakość w niskiej cenie. Wystarczy tylko szczypta przypraw Galeo, by wielkanocne potrawy nabrały wyjątkowego aromatu.

Wielkanocne mieszanki przyprawowe Galeo:

Galeo Przyprawa do żurku i barszczu białego, opakowanie 20 g, cena 1,30 zł

Galeo Przyprawa do pieczeni, opakowanie 20 g, cena 1,30 zł

Galeo Cynamon mielony, opakowanie 20 g, cena 1,30 zł

Galeo Żelatyna spożywcza, opakowanie 25 g, cena 1,30 zł

Galeo Cukier wanilinowy, opakowanie 30 g, cena 1,30 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF