Wyjątkowy smak, niestandardowy kształt i zwiększona gramatura – to nowa propozycja firmy Wawel na słodki sezon wiosna-lato 2014. Tegoroczna kolekcja prezentuje trzy oryginalne czekolady nadziewane w nowoczesnej formie i niebanalnym smaku. Poznaj inny wymiar czekolad z Orange Carmel, Cocoa Mousse oraz Penaut Butter!

186Wiosna i lato to czas kiedy zmieniamy naszą garderobę i szukamy nowych pomysłów na oryginalne stylizacje. Śledzimy blogi modowe, porady stylistów i obserwujemy co dzieje się dookoła. Inspiracji jest wiele, jednak to, co będzie hitem sezonu, już dziś prezentuje Słodki Wawel.

Pierwszą propozycją, która otwiera pokaz na letnie dni jest Orange Carmel czyli dwuwarstwowe nadzienie o smaku aromatycznej pomarańczy i złotego karmelu. W tym sezonie dodatki pomarańczowe są zachwycająco popularne i bardzo pożądane. „Płynne złoto” zamknięte w czekoladowym kwadracie to uczta zmysłów dla miłośników świeżych i soczystych doznań.

Cocoa Mousse to kolejny projekt Wawelu z głęboko czekoladowym nadzieniem o konsystencji musu. Wytworny szyk intensywnego nadzienia wyznacza nowy trend dla osób ceniących klasyczne wydania stylu, smaku i formy. Delikatna gęstość czekoladowego wnętrza z pewnością doda blasku elegancji i uwodzicielskiej nuty.

Trzecim wariantem zamykającym pokaz jest Penaut Butter –odważny amerykański repertuar w pionierskim wydaniu czekolady nadziewanej. Wyrazisty smak masła orzechowego to propozycja dla ceniących odważne stylizacje i rockowy styl. 125 gram energii płynącej z dodatków lekko solonych prażonych orzeszków arachidowychto niezwykłe połączenie, które nie często gości na polskim rynku czekolad nadziewanych!

Seria nowych czekolad Wawelu to kreatywna wizja sezonu wiosna/lato 2014, która w nowatorki sposób określa to co będzie królować w nadchodzącym czasie. Stylizacje od Słodkiego Projektanta to 125 gram najwyższej jakości formy, stylu i smaku.

Orange Carmel, Cocoa Mousse oraz Penaut Butter – inny wymiar czekolady!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF