Z okazji walentynek szef kuchni Tamka 43 Arkadiusz Wilamowski przygotował sześciodaniowe menu degustacyjne, które serwowane będzie w dniach 12 -14 lutego. W menu pojawią się afrodyzjaki takie jak owoce morza (homar, ostrygi), pobudzające zmysły aromatyczne przyprawy, wanilia oraz czekolada. Arkadiusz Wilamowski, nowy szef kuchni restauracji Tamka 43, doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach świata, między innymi w Le Petit Nice Passedat w Marsylii (3* Michelin), której szefem jest genialny Gerald Passedat.

Restauracja słynie z najlepszych ryb i owoców morza w południowej Francji.

Walentynki_Tamka43_2Menu walentynkowe restauracji Tamka 43

  • Amuse bouche
  • Ostrygi marynowane z pomme d’amour
  • Przystawki i dania główne
  • Emulsja z selera z wanilią
  • Bisque z homarem i dzikim szczawiem
  • Bavaroise z awokado z kawiorem i jesiotrem
  • Przepiórka z truflą i pommes boulangères
  • Intermezzo
  • Sorbet champagne rosé
  • Deser
  • Piernik z musem czekoladowym i mandarynką

Ceny:
240 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe.
275 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz kieliszek
różowej Cava na aperitif.

Opcjonalnie:
190 zł/os. selekcja alkoholi dopasowanych do każdego z dań przez naszego sommeliera.

Dni i godziny degustacji:
12 lutego w godzinach 16:00 – 22:00.
13 i 14 lutego w godzinach 12.00 – 16.00, 17:00 – 20.00 oraz o godzinie 20.30.
W weekend 13 i 14 lutego od g. 12:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, 12 lutego
– menu walentynkowe oraz dania à la carte.

REZERWACJE: bartlomiej.sarota@tamka43.pl
Serdecznie zapraszamy!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF