W ciepłe dni lekkie dania z makaronu sprawdzają się znakomicie. Prawdziwie włoskie  kompozycje smakowe na bazie sezonowych warzyw oraz delikatnych sosów to pewny sposób na letni obiad. Wszystkim smakoszom śródziemnomorskich smaków, którym szkoda tracić czas na gotowanie, FRoSTA proponuje linię makaronów Pasta Italia.

Sekret letniego gotowania to prostota, lekkość i szybkość. Właśnie takie są kompozycje makaronowe od  FRoSTY: Rigatoni Pomodoro,  Tortellini Pomodoro – crema i Pappardelle Creme – spinaci. Pasta Italia to trzy wyjątkowe, prawdziwie włoskie dania przygotowane na bazie makaronu z pszenicy durum, serów i oliwy z oliwek oraz świeżych warzyw i ziół. Wszystkie idealnie wpiszą się w dietę wegetariańską. Dania wystarczy podgrzać 7-8 minut na patelni lub przygotować w kilka minut w kuchence mikrofalowej.

2

Rigatoni Pomodoro to makaronowe rurki z chrupiącą cukinią, pomidorami cherry, serem pecorino oraz suszonymi pomidorami. Są skropione oliwą z oliwek, która doskonale podkreśla smak dania. Tortellini Pomodoro – crema to połączenie delikatnych pierożków tortellini z nadzieniem serowo–szpinakowym. Całość jest podana w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym z dodatkiem pomidorów cherry. Pappardelle Creme – spinaci  to smakowite danie na bazie długiego i szerokiego makaronu  pappardelle. Jego smak wzbogacają świeże liście szpinaku, pomidory cherry oraz serowy sos.

Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, dania Pasta Italia, podobnie jak pozostałe produkty, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników ani aromatów.

Rigatoni Pomodoro, Pappardelle Creme – spinaci, Tortellini Pomodoro – crema znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w opakowaniach 500 g w cenie 9,99 zł/szt.

Więcej informacji na temat Pasta Italia oraz inspirujące przepisy kulinarne można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF