Ryż Dziki & Parboiled marki Britta to wyjątkowa mieszanka łagodnego ryżu parboiled i wyrazistego, orzechowego w smaku ryżu dzikiego. Oryginalne zestawienie, docenią wszyscy wielbiciele wykwintnych, ryżowych dań.

 

Ryż Dziki & Parboiled marki Britta to kompozycja dwóch, dopełniających się rodzajów ryżu: parboiled – lekkiego, preparowanego termicznie, o złocistych ziarenkach oraz dzikiego – o podłużnym, czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Połączenie obu rodzajów ryżu, nada potrawom wyjątkowego charakteru, a kontrast kolorów – białego z czarnym, będzie pięknie wyglądać na stole, ciesząc oczy gości.

 

Ryż Dziki & Parboiled znajdzie zastosowanie głównie w roli dodatku do wykwintnych, egzotycznych dań. Idealnie komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami, homarami czy owocami morza. Doskonale sprawdzi się także jako samodzielne danie, baza do przystawek, sałatek i deserów. Ziarna Ryżu Dziki & Parboiled marki Britta nie sklejają się po ugotowaniu, zachowując swój wyrazisty aromat.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF