Turek Blue to ser z niebieską pleśnią o delikatnym smaku i wyjątkowej konsystencji, która pozwala na łatwe krojenie sera np. na kanapki lub do sałatek. Ser Turek Blue wzbogaci smak wielu potraw, m. in. zup i sosów. Dzięki tak wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni, Turek Blue pomoże nam przygotować smaczne i urozmaicone dania- zarówno na co dzień dla rodziny, jak i na specjalne okazje, np. na spotkanie w gronie przyjaciół…

Poznaj nasze przepisy z wykorzystaniem sera Turka Blue: zapiekankę z ziemniakami, sałatkę z gruszkami i świeżym szpinakiem oraz tartę. Turek Blue wyśmienicie smakuje także z pizzą wegetariańską lub jako dodatek do zupy z dyni.

Ser Turek Blue produkowany jest z mleka krowiego, swój niezwykły smak i kolor zawdzięcza rozwojowi wewnątrz miąższu szlachetnej niebieskiej pleśni Penicillium roqueforti.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF