Składniki na 10 porcji:

  • 10 placków tortilla
  • 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
  • 500 g fasoli białej (z puszki)
  • 700 g passaty Valfrutta
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 300 g dojrzewającego twardego sera
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 por
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

tortilla_warzywna_fot_Index_FoodSposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF