Tortilla warzywna – przepis
Składniki na 10 porcji:
- 10 placków tortilla
- 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
- 500 g fasoli białej (z puszki)
- 700 g passaty Valfrutta
- 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
- 300 g dojrzewającego twardego sera
- 1 łyżeczka kminku
- 1 por
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- sól i pieprz do smaku
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Dodaj komentarz