Składniki dla 4 osób:

  • 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
  • 200 g łososia świeżego ( filet )
  • 100 g wędzonego łososia
  • ½ cukinii
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
  • oliwa z oliwek Olitalia
  • sól i pieprz

tatar_z_lososia_przepis_indexfood.jpgSposób przygotowania:

Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski.  Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF