Przesycony aromatem świeżych ziół, aksamitny sos pesto to prawdziwa esencja włoskiej kuchni. Dlatego też każdy domowy znawca kulinarny powinien zaopatrzyć się w słoiczek oryginalnego Pesto Grand’Italia, które można skosztować w wersji pikantnej, z bazylią, z suszonymi pomidorami, bądź z oliwkami. Obecne w nim świeże zioła, sery Pecorino i Grana Padano, oliwa z oliwek oraz orzeszki piniowe podkreślą nutę smakową dowolnych dań śródziemnomorskich, zarówno tych prostych, jak i bardziej wykwintnych.

1

Cztery razy pesto

Wydobywane z sosnowych szyszek orzeszki piniowe to podstawa każdego sosu pesto i zarazem bardzo kosztowny produkt. Dlatego przygotowanie tej aromatycznej pasty na własną rękę  kosztowałoby nas nie tylko dużo czasu, ale i pieniędzy. Na szczęście udając się w kulinarną podróż nad Morze Śródziemne bez obaw możemy zaufać ekspertom odpowiedzialnym za unikatową recepturę pesto marki Grand’Italia. Te słynące z najwyższej jakości oraz przygotowane w 100% z naturalnych składników sosy powstały w wyniku połączenia najświeższych komponentów oraz tradycyjnych metod produkcji. Zawartość oryginalnych składników  w Pesto marki Grand’Itlia jest podstawą jego autentyczności. Producent stworzył aż cztery odsłony uwielbianego przez włoskich kucharzy specjału – klasyczne bazyliowe Pesto alla Genovese, ostre Pesto Piccante z papryką, Pesto Rosso na bazie suszonych w sycylijskim słońcu pomidorów, a także wzbogacone czarnymi i zielonymi oliwkami Pesto alle Olive. Sięgając po słoiczek dowolnego pesto Grand’Italia nie tylko w mgnieniu oka i bez większych problemów przygotujemy najpyszniejsze włoskie dania, ale również odnajdziemy apetyczny i ekonomiczny sposób na odkrywanie nowych i nieznanych dotychczas południowych smaków.

Szef kuchni w słoiczku

Mimo że pesto składa się z zaledwie kilku składników, to dzięki umiejętnie dobranym dodatkom potrafi zaprezentować swoje nietypowe oblicze. Do najbardziej popularnych zestawień niewątpliwie należy włoski makaron doprawiony oliwą z oliwek oraz odrobiną wyrazistej pasty. Również amatorzy domowej pizzy z chęcią sięgają po ten rarytas. Niemniej zaklęty w niewielkim słoiczku sos w apetyczny sposób urozmaici także przepis na treściwą zupę minestrone, czy też wydobędzie nową nutę aksamitnego kremu z zielonego groszku i szparagów. Pesto Grand’Italia to również doskonały komponent niewielkich przekąsek, takich jak chrupiąca bruschetta z pomidorkami koktajlowymi, mozarellą i czerwoną cebulą. Natomiast łącząc wyrazisty smak bazylii i orzeszków piniowych z wędzonym łososiem oraz serkiem śmietankowym możemy bez trudu wyczarować nadzienie do przepysznych roladek z ciasta francuskiego.

Zaledwie odrobina tej niepowtarzalnej w smaku kompozycji zamieni dowolny posiłek w śródziemnomorską ucztę, bez względu na to czy zadecydujemy, by pesto Grand’Italia stanowiło dominujący składnik, czy też subtelne dopełnienie gotowej receptury.

Po więcej informacji na temat prawdziwie włoskich specjałów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Pesto Grand’Italia: alla Genovese, Piccante, alle Olive, Rosso

Gramatura: 185 g

Cena rekomendowana: 11,89 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF