Sznycelki wegetariańskie Weguś powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki, nie zapominając jednocześnie, że o zdrowie należy dbać. Dzięki specjalnej technologii produkcji, opracowanej przez markę PRIMAVIKA,  powstały niezwykle smaczne sznycelki, nawiązujące swym smakiem do delikatnych sznycelków cielęcych – nie tylko dla wegan i wegetarian.

 

Aromatyczne i soczyste kawałki  białka pszennego zatopione zostały w  łagodnym sosie pieczeniowym, powstałym na bazie wyłącznie naturalnych aromatów drożdżowych. Same sznycelki wyprodukowano z seitanu (gluten z mąki pszennej), bez dodatku soi, dlatego bez obaw mogą po nie sięgać osoby zmagające się z uczuleniem na tę roślinę. Przeznaczone są w szczególności dla  wegetarian  i wegan, osób z dietą niskotłuszczową czy z chorobami układu krążenia, lecz oczywiście nie tylko – szybkie i łatwe w przygotowaniu sznycelki dają możliwość rozmaitego przyrządzania według własnych upodobań i dzięki temu smakują każdemu. Znakomicie nadają się jako danie obiadowe lub kolacyjne. Można je podawać po podgrzaniu jako danie gotowe, ale można traktować sznycelki jako półprodukt, który stanowi znakomitą bazę do  przygotowania wielu innych dań. Gulasze, zapiekanki, pizza, kotlety panierowane, sznycelki podane z sosami  – na ciepło (np. koperkowym) i zimno (np. greckim), to tylko kilka pomysłów na przygotowanie smacznych, oryginalnych i wartościowych posiłków.

Warto pamiętać, że przy prawidłowym zestawieniu białka pszennego z innymi białkami, pochodzącymi z nabiału, orzechów czy nasion roślin strączkowych (oraz oczywiście dużą porcją warzyw),  otrzymujemy wartościowy i smaczny posiłek, który dostarcza organizmowi wielu niezbędnych aminokwasów i witamin.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF