Składniki na 4 osoby:

  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 jajka
  • ok 200 g bułki tartej
  • 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
  • natka pietruszki
  • oregano, sól i pieprz do smaku

szaszlyki_z_tunczykiemSposób przygotowania:

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF