Knorr_Logo_Mine_bezTla

W tym roku mija 175 lat od momentu, kiedy Carl Heinrich Knorr postanowił zająć się produkcją żywności. W 1838 roku wybudował fabrykę do suszenia i mielenia cykorii w Heilbronn i właśnie to wydarzenie stało się początkiem marki Knorr. Carl Heinrich Knorr za cel postawił sobie stworzenie żywności łatwiejszej w przygotowaniu od tradycyjnej, sprzedawanej w przystępnej cenie i przede wszystkim – bardzo smacznej. Jego marzenie się spełniło. Dziś, po 175 latach, produkty marki Knorr są nieodłącznym elementem naszych kuchni. Kostki rosołowe, sosy, fixy, zupy, sosy sałatkowe i przyprawy Knorr pomagają nam codziennie przygotowywać pyszne obiady, apetyczne sałatki i inne wyśmienite dania, które gromadzą przy stole całą rodzinę. Produkty Knorr inspirują nas do odkrywania nowych smaków i poszukiwania w kuchni innowacyjnych rozwiązań.

Przy okazji 175. urodzin marki Knorr każdy z nas może pochwalić się swoimi kulinarnymi odkryciami. Wystarczy wziąć udział w konkursie „Bitwa na smaki”. Wejdź na stronę www.przepisy.pl/175latknorr i do 31 maja wyślij swój autorski przepis na danie główne lub zupę z użyciem fixu lub bulionu Knorr. Autorzy najlepszych receptur wezmą udział w finale, w którym gotować będą pod czujnym okiem szefów kuchni Knorr. Zwycięzca wraz z osobą towarzyszącą wybierze się w kulinarną podróż do Włoch w towarzystwie szefa kuchni Knorr. Regulamin konkursu znajduje się na www.przepisy.pl.

 

A na Cytrynowo.pl możecie wygrać takie oto walizki produktowe KNORR.

Konkurs Knorr_version_internet

 

Aby taką wygrać należy przysłać do 06-06-2013 na adres konkurs@cytrynowo.pl pomysł na danie kuchni włoskiej 🙂

Szczegóły znajdziecie w regulaminie.

 

AKTUALIZACJA 07-06-2013

Spieszymy z wynikami, żeby szybciutko wysłać Wam nagrody 🙂

Nie będziemy przeciągać, więc krótko i zwięźle. Nagrody wygrywają:

Agnieszka H.
Elżbieta P.
Joanna G.
Edyta G.
Sylwia Ch.

Do zwycięzców już wysyłamy maile z potwierdzeniem! GRATULUJEMY! 🙂

 

 

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF