Największy sklep internetowy AGD RTV prezentuje pyszne ciasta w sam raz na świąteczne chwile

 Święta tuż tuż, a wraz z nimi miłe chwile spędzone w rodzinnej atmosferze. Nie od dziś wiadomo, że najlepiej świętować przy suto zastawionym stole. Dlatego w tym czasie zawsze przygotowujemy mnóstwo smakołyków. A to, co lubimy najbardziej, to oczywiście słodkości. Przed świętami Bożego Narodzenia NEO24.PL prezentuje pyszne ciasta na świąteczny stół. A dzięki kuchennym urządzeniom z NEO24.PL  wszystkie przygotujesz z łatwością.

NeonetKażdy z nas lubi święta, bo święta to rodzinne spotkania i pyszne jedzenie. Przepadamy za sernikami, uwielbiamy muffinki i wszelkie inne słodkości, dlatego nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Aby je wykonać, wystarczy użyć kuchennych urządzeń, które szybko wykonają pracę za nas. Najlepiej kupić je w sprawdzonym sklepie internetowym.Zrobimy tam zakupy szybko, wygodnie i taniej niż w sklepie stacjonarnym. Warto zajrzeć na stronę sklepu NEO24.PL i zapoznać się z bogatą ofertą kuchennego AGD, które ułatwi przygotowanie samodzielnych wypieków.

NEO24.PL poleca urządzenia Bosch np. robot MUM 56Z40 i blender MSM 67PE. Urządzenie wyposażone jest w dużą misę z trzepaczką, hak do ubijania ciasta i klasyczną końcówkę do ucierania. Nadaje się nie tylko do przygotowywania pysznych ciast i deserów, ale można w nim również wyciskać soki oraz mielić mięso. Będzie niezastąpione w ferworze świątecznych przygotowań.

Robot Bosch MUM 56Z40Robot Bosch MUM 56Z40

Urządzenie posiada silnik o mocy 900 W, co zapewnia dużą wydajność i wygodną eksploatację. Robot ma wszechstronne zastosowanie: przystawki do przygotowania ciasta oraz przystawki do krojenia warzyw
i owoców na różne sposoby, mikser, wyciskarka do cytrusów oraz maszynka do mielenia mięsa – to wszystko wykona dla nas Mum. Co jeszcze posiada ten robot? Misę ze stali szlachetnej
o pojemności 3,9 l (max. ilość masy 2 kg).
7-stopniową regulację prędkości i funkcję pracy pulsacyjnej. Wyposażenie nadaje się do mycia w zmywarce.

Cena w NEO24.PL: ok. 859 zł

 

Blender Bosch MSM 67PEBOSCH MSM 67PE – blender

Duża moc silnika i odpowiedniej jakości komponenty umożliwiają kruszenie lodu. Noże wykonane z wysokiej jakości stali szlachetnej gwarantują świetne efekty podczas rozdrabniania składników oraz bezawaryjną pracę blendera. Dzięki płynnej regulacji poradzisz sobie
z błyskawicznym miksowaniem i rozdrabnianiem różnego rodzaju składników. Jeżeli Twój mężczyzna jest szefem kuchni albo chcesz, żeby nim został, powinien znaleźć pod choinką ten sprzęt.

Cena w NEO24.PL: ok. 200 zł

 

Świąteczne ciasta i desery z NEO24.PL

W NEO24.PL w tym roku święta będą bardzo udane. Wszystko dzięki smakowitym przepisom na słodkie słodkości: serniki, muffinki. Autorką przepisów jest Katarzyna Zganiacz z NEO24.PL.

Mufinki z owocami

Bardzo prosty przepis, którego moc polega na tym, że wszystko do niego pasuje
i można go zmieniać ze względu na aktualne pragnienie podniebienia. Dość mokre ciasto, które będzie właściwie idealnie mokre, gdy wybierzecie wersję
z owocami. Całość przygotowania, razem z pieczeniem zajmie trochę ponad pół godziny.

DSC_1275Składniki:

Składniki suche

  • § szklanka mąki
  • § 3⁄4 szklanki cukru
  • § Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • § Cukier wanilinowy
  • § 1⁄4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • § Łyżeczka aromatu wanilinowego (opcjonalnie)

Składniki mokre

  • § 75 g masła
  • § Szklanka mleka
  • § 1 jajko

 

Nadzienie – 1 garstka na każde 3 muffinki, więc robiąc całość z jednego rodzaju owoców będziesz potrzebować 3-4 garstki.

Sposób przygotowania:

  • W małym rondelku rozpuść masło i zostaw do ostygnięcia.
  • Rozgrzej piekarnik do 180°.
  • W jednej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki suche.
  • W drugiej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki mokre.
  • Do suchych składników wlej mokre i szybko i niezbyt dokładnie wymieszaj wszystko razem. Ciasto ma być grudkowate a cukier dobrze widoczny.
  • Do masy wrzuć dowolne nadzienie i wymieszaj łyżką.
  • Foremki wyłóż papilotkami. Gdy nie masz foremki, poradzisz sobie z podwójnymi papilotkami. Gdy nie masz papilotek, posmaruj foremki roztopionym masłem lub margaryna za pomocą pędzelka i posyp bułką tarta.
  • Do foremek nakładaj ciasto do 3⁄4 wysokości.
  • Piecz przez 15-20 minut w temperaturze 180°. Gdy się zarumienią, powinny być dobre, ale dla pewności zrób test patyczka – powinien być suchy lub
    w nadzieniu.
  • Po wyjęciu odczekaj kilka minut zanim wyciągniesz je z foremki.

 

Sernik brzoskwiniowy na zimno

Sernik to chyba jedno z najbardziej polecanych ciast dla tych, którzy lubią zjeść coś słodkiego, a dbają o linię. A ten sernik jest wyjątkowy – powstaje z samych nieprzetworzonych składników i prawie nie ma w sobie cukru.

DSC_1907Składniki na biszkopt:

  • 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki
  • Szczypta soli

Masa serowa:

  • § 3⁄4 kg białego sera półtłustego (można zastąpić już gotowym serem homogenizowanym do serników, ale lepszy będzie z prawdziwego sera)
  • § 7 łyżek żelatyny + 1⁄4 szklanki wrzątku
  • § 2 kg świeżych brzoskwiń polskich
  • § 3 łyżki cukru pudru (może być mniej lub więcej do smaku – zależy od owoców)
  • Laska wanilii

Masa owocowo-galaretkowa:

  • 1 galaretka (brzoskwiniowa lub inna)
  • 1 kg brzoskwiń polskich

Dodatkowo:

  • Tortownica o średnicy ok. 25cm
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

  • Nastaw piekarnik na 180 °C.
  • Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Nadmiar wyciągnij poza obręcz i odetnij.
  • Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodaj cukier i ubijaj do momentu, w którym piana będzie sztywna, lśniąca, a cukier nie będzie chrzęścił. Wyłącz mikser, dodaj mąkę i delikatnie połącz ja za pomocą łyżki
    z pianą.
  • Gotową masę biszkoptową wyłóż równomiernie na formę i piecz przez ok. 15 minut. Zrób test patyczka. Gdy jest suchy wyjmij blachę
    i odłóż na bok.
  • Brzoskwinie do masy serowej i galaretki dokładnie umyj, obierz ze skórek
    i pozbądź się pestek. Skórka z dojrzałych owoców schodzi bez żadnych problemów. Nie przejmuj się sokiem – wykorzystasz go do galaretki. Obrane pokrój na mniejsze cząstki.
  • Ser zmiel dwukrotnie, a najlepiej trzykrotnie, dodaj 3⁄4 brzoskwiń przeznaczonych do masy serowej oraz ziarenka z laski wanilii i miksuj, aż składniki się połączą.
  • Żelatynę rozpuść we wrzątku i odstaw na chwilę.
  • Spróbuj masę i dodaj cukier. Ilość dodawanego cukru zależy od Twoich upodobań oraz tego jak słodkie są brzoskwinie. Dodaj żelatynę(może być ciepła) i dokładnie zmiksuj. Do masy dodaj resztę brzoskwiń (przeznaczonych do masy serowej) i wymieszaj łyżką.
  • Masę serową wyłóż do tortownicy i włóż do lodówki na ok. pół godziny.
    W tym czasie rozpuść galaretkę w niepełnej szklance wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj brzoskwinie.
  • Gdy galaretka zacznie tężeć, a masa serowa stanie się sztywniejsza, wylej galaretkę na wierzch ciasta. Pozostaw w lodówce minimum na 6 godzin,
    a najlepiej na całą noc.

Więcej przepisów, newsów i innych atrakcji można znaleźć na profilu NEO24.PL na Facebooku.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF