Składniki na 4 osoby:

  • 1 słoiczek powideł Firma Bracia Urbanek
  • kostka masła
  • 2 duże szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • cukier puder do posypania

babka z powidłamiPrzygotowanie. Żółtka oddzielamy od białek a następnie ucieramy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz ubitą na sztywno piane z białek. Delikatnie mieszamy, dodajemy proszek do pieczenia i pieczemy ok.40 minut w temp. 180 stopni. Wystudzoną babkę kroimy na dwie części, i przekładamy powidłami. Dekorujemy cukrem pudrem.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF