Bez makowych przysmaków nie sposób wyobrazić sobie świąt Bożego Narodzenia, a jednak… nie wszystkim starcza czasu na trzykrotne przelewanie maku wrzątkiem, odcedzanie go, a następnie mielenie. Na wypadek gdyby Gwiazdka nadeszła w tym roku zbyt szybko, warto mieć pod ręką Ciasto makowe Dan Cake, które świetnie uzupełni wachlarz domowych wypieków.

– W Polsce, wypieki makowe nierozerwalnie kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Aby móc konkurować z domowymi smakołykami w tym okresie, trzeba mieć naprawdę dobry produkt – mówi Marta Wasilewska-Pawlas z firmy Dan Cake. – Dlatego w firmie Dan Cake postawiliśmy tylko i wyłącznie na naturalne składniki, moc maku i atrakcyjną, pokarbowaną formę. W ten sposób Ciasto makowe może bez trudu konkurować z domowymi specjałami – dodaje Marta Wasilewska-Pawlas.

Ziarnko do ziarnka

Ciasto makowe Dan Cake to utkane drobinkami maku ciasto biszkoptowe, które należy do kolekcji Ciast świeżych firmy, co oznacza, że wypiek powstał na bazie tylko naturalnych aromatów i wyróżnia go krótszy termin przydatności do spożycia. Jakość, podobnie jak atrakcyjną formę, wyrobu ocenić można dzięki transparentnemu opakowaniu, które pozwala dokładnie obejrzeć produkt przed zakupem.

Kunsztownie ozdobione

Upieczone ciasto makowe polewa się lukrem, ozdabia ziarenkami maku, skórką cytrynową lub pomarańczową. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w ten sposób udekorować również i gotowy wypiek. Ze względu na charakterystyczne pokarbowania Ciasto makowe Dan Cake prezentuje się pięknie bez żadnych dodatków. Jeśli jednak zależy nam na dodatkowym podkreśleniu jego walorów smakowych, warto wykorzystać do tego celu bakalie, starte skórki owoców czy miód, wszak połączenie maku i miodu również znajduje wyjaśnienie w słowiańskiej symbolice, i oznacza zgodę.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF