Składniki na 10 porcji:

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 2 puszki koktajlu owocowego w syropie Valfrutta
  • 50 g rodzynek
  • 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne

strudel_z_owocami_tropikalnymiSposób przygotowania:

Wyjmij owoce z puszki i wymieszaj je ze 100ml syropu z zalewy oraz 100 ml Sunquicka Owoce Tropikalne. Całość gotuj na małym ogniu, aż  zgęstnieje. Ciasto francuskie rozwałkuj, następnie wylej na nie ostudzoną masę owocową. Zwiń ciasto w strudel i piecz ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF