Sezon grillowy w pełni! Pyszna i soczysta karkówka, delikatny kurczak, wyborna ryba, kolorowe warzywa z rusztu, a jako dodatek świeża sałatka to przepis na idealny posiłek. Funkcjonalne i niezawodne akcesoria do grillowania znajdziemy w bogatym portfolio produktów Fiskars.

image005Z każdym rokiem rośnie wśród Polaków zainteresowanie wspólnym grillowaniem. Ocenia się, że w sezonie (kwiecień-sierpień) prawie 60% Polaków grilluje kilka razy w miesiącu, a nasze biesiady stają się coraz liczniejsze. Ucztujemy na ogródkach, na działkach, na balkonach, w parkach – wszędzie gdzie jest to możliwe. Można powiedzieć, że taka forma obróbki termicznej mięs, ryb i warzyw staje się powoli naszą narodową tradycją. Trudno wyobrazić sobie długi majowy, czerwcowy czy sierpniowy weekend bez spotkania z najbliższymi i… grilla. Fiskars doskonale wpisuje się w ten trend i wychodzi naprzeciw gospodarzom chcącym sprawnie przygotować smaczne dania z rusztu.

Karkówka

Niezaleznie które z najpopularniejszych dań będziemy chcieli przygotować, będziemy potrzebować odpowiednich narzędzi. Mięso z karkówki podzielimy na porcje za pomocą noża rzeźniczego z serii FunctionalForm. Jego główną zaletą jest niezwykłe ostrze, które zostało wykonane z twardego i trwałego materiału – stali nierdzewnej o stopniu twardości 53 HRC. Rękojeść Softouch® gwarantuje pewny i wygodny uchwyt oraz ochronę palców podczas siekania mięsa. Nastepnie kawałki karkówki należy z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym zamarynować. Na tym etapie przygotowań przydatny będzie pędzel sylikonowy z ruchomą głowicą Fiskars, który pomoże nam równomiernie rozprowadzić marynatę na powierzchni mięsa. Przyprawy przenikną do mięsa i sprawią, że finalne danie zachwyci naszych gości niepowtarzalnym smakiem.

Filety z kurczaka i ryb 

Coraz częściej eksperymentujemy w kuchni i staramy się zrobić coś innego, coś trudniejszego co zaskoczy naszych bliskich. Takim daniem z rusztu z pewnością jest ryba, którą po odpowiednim  instruktarzu możemy sami przygotować. Najpierw musimy usunąć łuski, a do tego niezbędny będzie niezawodny skrobak do ryb Fiskars. Następnie będziemy musieli wypatroszyć rybę i przygotować filety, które finalnie zapakujemy w folie aluminiową ułożymy na ruszt.

Do filetowania ryb przydatny będzie nóż do filetowania Fiskars, który, podobnie jak wszystkie produkty z serii FunctionalForm, został stworzony ze stali nierdzewnej oraz wyposażony

w bezpieczną i praktyczną rękojesć Softouch®

Do bezpiecznego przekładania mięsa na ruszcie pomocne będą szpiczasto zakończone szczypce Fiskars, które posiadają silikonowe wstawki zapobiegające wyślizgnięciu się potrawy.

Orientacyjne ceny detaliczne:

  • Nóż rzeźniczy – cena ok. 50 zł
  • Pędzelek silikonowy z ruchomą głowicą – cena ok. 25 zł
  • Skrobak do ryb – cena ok. 20 zł
  • Nóż do filetowania – cena ok. 65 zł
  • Szczypce z silikonowymi końcówkami – cena ok. 35 zł
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF