Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza wiosenno-letnią wkładkę do menu „Nowości z grillowym zacięciem”. W ofercie znajduje się siedem propozycji, m.in. pierś z kurczaka owinięta bekonem podawana z zielonym groszkiem, burger z angusa oraz stek ze szparagami z sosem holenderskim. Nowa oferta obowiązuje w restauracjach Sphinx od 15 maja do 29 czerwca.

6– Jest to druga odsłona kulinarnych nowości, które wprowadzamy w restauracjach Sphinx w tym roku. Tym razem postawiliśmy na smaki nawiązujące do grilla, które są szczególnie lubiane i popularne w okresie wiosenno-letnim. Kuszące są również zielone szparagi, które królują w nowej wkładce. Swoją wyjątkowość zawdzięczają niezwykłym walorom smakowym i zdrowotnym. Te niskokaloryczne warzywa są bogatym źródłem kwasu foliowego, witamin i błonnika, co jest niezmiernie istotne dla osób dbających o zdrowie i linię – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.

W ofercie „Nowości z grillowym zacięciem” znajduje się wołowy burger z amerykańskiego angusa z dodatkiem chrupiącej sałaty, rukoli, pomidora, cebuli i ogórka, w świeżo wypiekanej oprószonej sezamem bułce, serwowany z ziemniaczanymi półksiężycami oraz sosem. W ramach najnowszej oferty zamówić można również wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany ze szparagami i sosem holenderskim. Nie zabraknie również dań drobiowych. Propozycja „Kurczak w medalionie” zawiera grillowaną pierś z kurczaka owiniętą plasterkami bekonu, podawaną z zielonym groszkiem cukrowym i sosem holenderskim. Z kolei  „Kurczę orzeźwione”  to grillowane kawałki piersi kurczaka z mieszanką sałat z oliwkami, świeżym ogórkiem, natką pietruszki i kawałkami pomarańczy, skropione dressingiem  jogurtowo-ziołowym. Decydując się na „Szaszłykową ucztę” klient otrzyma dwa warzywne szaszłyki z cukinii, cebuli, papryki i pieczarek oraz dwa szaszłyki z kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, serwowane z sosem słodkie chilli.  Dla osób poszukujących lekkich propozycji kulinarnych restauracje Sphinx oferują zupę „Krem z zielonego groszku” z dodatkiem śmietany i prażonych płatków migdałowych oraz szparagi z sosem holenderskim.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF