Sosy pełne warzyw Bonduelle – wypróbuj przepisy i przygotuj swoje ulubione danie!

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-chili-con-carne-image12858905Chilli con carne z ryżem

 

Dla dwóch osób:

1 słoik Sosu Pikantny Meksyk Bonduelle 370 ml

½ kg mięsa mielonego wołowego

2 woreczki białego ryżu lub 200 g ryżu sypkiego

2 ząbki czosnku

olej roślinny

sól, pieprz

ewentualnie chilli w proszku

 

Na patelni rozgrzewamy olej i chwilę podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy wołowinę. Smażymy dokładnie mieszając, aż do uzyskania dobrze wysmażonego, rozdrobnionego mięsa. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Zalewany Sosem Pikantny Meksyk Bonduelle i smażymy jeszcze chwilkę, aż całość będzie gorąca. Ewentualnie, dla uzyskania jeszcze ostrzejszego smaku, dodajemy chilli. Podajemy z  ryżem.

 

 

 

Kurczak po prowansalskuhttp://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-chicken-breasts-provencal-sauce-image15509419

 

Dla dwóch osób:

1 słoik Sosu Aromatyczna Prowansja Bonduelle 370 ml

2 filety z kurczaka

olej roślinny

sól, pieprz

rozmaryn – świeży lub suszony

 

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy oczyszczone filety kurczaka, przewracając je wielokrotnie w trakcie smażenia (polecamy patelnię grillową). Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz oraz posypujemy drobno posiekanymi gałązkami rozmarynu. Do usmażonego kurczaka dodajemy Sos Aromatyczna Prowansja Bonduelle i smażymy jeszcze przez kilka minut. Podajemy z chrupiącą bagietką posmarowaną masłem czosnkowym lub z ryżem ugotowanym na sypko.

 

 

 

Placek ziemniaczany z sosem węgierskim i mięsem

http://www.dreamstime.com/stock-image-hungarian-goulash-potato-pancakes-image22129061

Dla czterech osób:

1 słoik Sosu Węgierska Uczta Bonduelle 370 ml

400 g łopatki wieprzowej

ok. 1 kg ziemniaków

1 jajko

mąka, sól, pieprz

 

 

Pokrojone na równe kawałki mięso dusimy do miękkości i łączymy z Sosem Węgierska Uczta Bonduelle. Starte ziemniaki łączymy z mąką i jajkiem, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Placki smażymy na oleju i podajemy z sosem.

 

Słoneczna lasagnehttp://www.dreamstime.com/stock-image-lasagne-image6241561

 

Dla 2 osób:

1 słoik Sosu Słoneczna Italia Bonduelle 370 ml

pół opakowania makaronu lasagne

0,25 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

20 dag tartego żółtego sera typu Ementaler

sól i pieprz

bazylia, oregano

1 ząbek czosnku

 

Na patelni podsmażamy mięso, dodajemy posiekany ząbek czosnku. Po podsmażeniu zalewamy mięso sosem Słoneczna Italia Bonduelle. Gotujemy na wolnym ogniu
do momentu, gdy sos zgęstnieje. Obgotowane płaty lasagne układamy
w żaroodpornym naczyniu w 3 warstwach: makaron lasagne, mięso z sosem Słoneczna Italia, tarty ser. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałym startym serem i zapiekamy
w piekarniku ok. 35 minut.  Podajemy na gorąco udekorowane świeżą bazylią.

 

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF