Składniki (2 porcje):
• 2-3 łyżki mąki
• 1 łyżka masła
• szczypta ziół prowansalskich
• ser topiony w plastrach z szynką LACTIMA
• sałata
• czerwona papryka
• 1/4 szklanka mleka
• Śmietankowy serek twarogowy Cremetta w kubeczku 100g

sniadaniowe_rollsySposób przygotowania:

Do miski wbij jajka, dodaj mleko oraz mąkę a następnie wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość delikatnie roztrzep. Rozgrzej patelnię z dodatkiem masła. Na patelnię wlej 1/2 porcji przygotowanych jajek, smaż z dwóch stron na złoty kolor (jak naleśniki). Cienkie omlety posmaruj serkiem Cremetta i ułóż na nim sałatę, pokrojoną paprykę oraz ser topiony w plasterkach. Zwiń omlet w roladkę. Potnij na mniejsze kawałki.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF