Podczas wakacji w kuchni królują owoce! Sezonowe i egzotyczne, kuszą pysznymi smakami, dostarczają witamin i skutecznie orzeźwiają. Z marką Gosia w prosty sposób można przygotować owocowo-lodowe smoothie. To prawdziwa kulinarna rozkosz w upalne dni!

Smoothie_poziom

Wysokie temperatury, unoszący się dookoła zapach dojrzałych w słońcu owoców i ochota na lekkie posiłki – tak właśnie wyglądają wakacje w pełni! W tym najgorętszym czasie doskonale sprawdzą się owocowe smoothie. Ugaszą pragnienie, nasycą i dodadzą pozytywnej energii. Proste w przygotowaniu, ekspresowo zaspokoją głód i orzeźwią! Smoothie można przyrządzić zarówno z polskich, sezonowych owoców, jak i egzotycznych smakołyków przypominających o wakacjach na rajskiej plaży. Słodkie mango, orientalny kokos i orzeźwiająca limonka to kwintesencja urlopowych klimatów. Z poręcznymi, wysokiej jakości Woreczkami do lodu kruszonego marki Gosia, przygotujesz pyszne i chłodne smoothie w kilka minut! Wygodne woreczki zapewnią porcję idealnie skruszonego, drobnego lodu, który znakomicie pasuje zarówno do drinków, jak i do miksowanych owoców z dodatkami. Z lodowo-owocowym smoothie słoneczne momenty będą gościć w kuchni wyjątkowo często…

Smoothie z mango i limonką

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 500 ml mleka roślinnego (np. kokosowe lub ryżowe)
  • 60 g miodu płynnego
  • sok i skórka otarta z 1 limonki
  • ok. 150 g drobnego lodu przygotowanego w woreczkach marki Gosia

Krok 1. Mango oddzielić od pestki, a następnie jego kawałki nadkroić wzdłuż oraz w poprzek. Odwracając skórkę do środka odkrawać miąższ do miski.

krok_1

Krok 2. Dodać sok i skórkę z limonki do miski, a następnie wszystko zmiksować z mlekiem.

krok_2

Krok 3. Dodać miód i zmiksować ponownie.

krok_3

Krok 4. Przed podaniem dodać kruszony lód przygotowany wcześniej w woreczkach marki Gosia.  Dzięki tym woreczkom pokruszony lód przygotujesz w sprytny sposób. Po zamrożeniu wody, wystarczy potrząsnąć woreczkiem, a drobne kostki lodu spadną na jego dno.

4

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF