Składniki na 2 porcje:

  • 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
  • 2 filety z tuńczyka
  • 50 g marynowanych kaparów
  • 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 cytryna
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • bazylia do dekoracji

smakowity_tunczyk_w_kaparowym_przybraniuSposób przygotowania:

Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwąz oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.

Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.

Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.britta.pl oraz na fanpage’u https://www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF