Jesienią warto zaopatrzyć się w słodycze z Wawelu. Cukierki Bakaliowe, Trufle Białe oraz tabliczki czekoladowe w 2 wersjach: mini oraz 125g. Świetnie sprawdzą się jako przekąski w każdej sytuacji. Zarówno w podróży, jak i w domu, miej je przy sobie, bo nigdy nie wiesz, kiedy najdzie Cię ochota na coś słodkiego!

Niespodziewana wizyta znajomych? A może małe co nieco? Wybierasz się w podróż i możesz zgłodnieć? Odpowiedzią na te wszystkie pytania są słodkie nowości z Wawelu. Dziel się nimi, częstuj znajomych i zachwyć się smakiem wyjątkowych słodyczy produkowanych z najwyższej jakości składników. A okazji do podjadania jest całkiem sporo…

Czekolady Malaga, Kasztanki i Tiki Taki

 

Malaga to unikalny smak pralin, teraz dostępny w tabliczce czekolady deserowej, wypełnionej kremowym nadzieniem, które kryje w sobie pełne słonecznego blasku rodzynki. Aromatyczne Tiki Taki zawierają
w sobie kokosowo-orzechowe nadzienie starannie otulone szlachetną  deserową czekoladą. Kasztanki to słodkie kakaowe wnętrze z dodatkiem chrupiącego złotego wafelka ukrytego pod warstwą wykwintnej deserowej czekolady. Ta solidna dawka energii przyda się nie tylko podczas zwiedzania miasta, ale także
w oczekiwaniu na degustację serów, nalewek i win, które będą podawane 7 września podczas IV Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. Na Starym Mieście czeka mnóstwo atrakcji od warsztatów
i koncertów po jarmark kulinarny. To również doskonała okazja by odwiedzić malownicze tereny południowo-wschodniej Polski. Więcej informacji na www.europejskifestiwalsmaku.pl.

 

Trufle Białe

Ta pozycja skierowana jest do poszukiwaczy niebanalnego smaku. Trufle Białe to eleganckie cukierki
o rumowym wnętrzu w delikatnej mlecznej otoczce. Jeśli cenisz jakość i styl, te cukierki z pewnością Cię zainteresują. Będą też smacznym dodatkiem do Wine and Food Open Day, który odbędzie się 23 września w Warszawie. Jeśli wakacje spędzasz w Bordeaux, a w Polsce raczysz się Fonseca Porto Ruby, to ta impreza jest zdecydowanie dla Ciebie. Tu będziesz mógł spotkać się z restauratorami i kucharzami podczas warsztatów i spotkań tematycznych. A wieczorem, po dniu pełnym smakowych doznań, wybierz się na spacer po Krakowskim Przedmieściu i delektuj się wyjątkowym smakiem Trufli Białych. Więcej informacji na www.wineandfoodopenday.pl.

 

 Cukierki Bakaliowe

 

Na dzień pełen wrażeń potrzebujesz całej paczki pożywnych Cukierków Bakaliowych! To bogata kompozycja orzechów arachidowych, wiórków kokosowych, sezamu, rodzynek i skórki pomarańczy ukrytych w ciemnym wyśmienitym nadzieniu, oblanych pyszną deserową czekoladą. A wszystko dzięki odpowiednim proporcjom składników. To ważny element nie tylko w produkcji cukierków, ale także
w kuchni. Więcej o tym z pewnością wiedzą uczestnicy Kulinarnego Pucharu Polski. Zmagania będą toczyć się w Poznaniu od 9 do 10 października. Więcej informacji na kpp.mtp.pl/pl.

 

Czekolady mini

 

Małe, nie zajmują dużo miejsca w torebce czy w kieszeni. Dyskretne, pyszne, o znanym i cenionym smaku: Złoty Kasztanek w czekoladzie deserowej, Toffi i Truskawkowa w czekoladzie mlecznej. Po tę porcję intensywnej słodyczy możemy sięgać na każdym kroku. Dzięki unikalnej wielkości i wygodnemu opakowaniu, idealnie nadają się do dzielenia ze znajomymi. Puste opakowanie oczywiście należy wyrzucić do kosza na śmieci, zgodnie z ideą „eko”, o której więcej możesz dowiedzieć się na Targach Natura Food oraz beECO w Łodzi. To wszystko między 12 a 14 października. Więcej informacji na biokurier.pl/aktualnosci/1469-targi-natura-food-i-beeco-znamy-pierwsze-szczegoly

 

Jesień pełna wrażeń – tylko ze słodyczami z Wawelu!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF