Słodka Śmietanka 30% produkowana przez OSM Piątnica to produkt uniwersalny, dlatego często sięgają po nią miłośnicy gotowania. W kuchni wykorzystywana jest głównie do ubijania oraz  jako baza kremu do ciast i tortów. Jedną z jej licznych zalet jest również to, że nie warzy się w potrawach na ciepło. Dzięki temu doskonale pasuje m.in. do zup czy sosów. Zabielone nią tradycyjny żurek lub domowa pomidorowa uzyskają delikatny smak i kremową konsystencję.

smietanka do zupTa uniwersalna Śmietanka z Piątnicy sprawdza się nie tylko w daniach na ciepło, ale też szybko ubija się, tworząc aksamitną, kremową bazę do deserów. Bita śmietana uzyskana ze Śmietanki 30% ma puszystą i jednocześnie zwartą strukturę, dlatego tak chętnie wykorzystywana jest przez panie domu do przekładania tortów i ciast.

Do niedawna dostępna była jedynie w kubeczku o pojemności 400g. Teraz, szczególnie dla tych konsumentów, którzy używają Śmietanki 30% do zup i sosów lub potrzebują niewielkiej ilości bitej śmietany do ozdobienia deseru, Piątnica wprowadziła także nowe opakowanie – o pojemności 200g. Śmietanka 30% dostępna jest już w sklepach, w obydwu wersjach. Kosztuje: 3,95 zł / 400g i 2,39 zł/ 200g.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF