Valbon jako jeden z pierwszych serów pleśniowych znalazł uznanie wśród polskich konsumentów. Jego wyjątkowy i aromatyczny smak oraz delikatna konsystencja podbijają podniebienie Polaków już od 2000 roku. Wykwintne sery Valbon produkowane są przez firmę Hochland Polska w zakładzie w Baranowie k. Ostrołęki – jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce.

Sery Valbon dostępne są w różnorodnych wariantach smakowych. W rodzinie serów Valbon są warianty brie, camembert oraz coraz bardziej popularne w ostatnim okresie sery Valbon Delice i Valbon Rouge, a także bleu z niebieską szlachetną pleśnią. Szeroki wachlarz serów Valbon zawiera:

Valbon Camembert oryginalnyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kremowy, miękki ser powstaje na bazie oryginalnej francuskiej receptury. Delikatna, aksamitna skórka kryjąca miękkie, kremowe wnętrze to obietnica uczty najlepszych smaków. Camembert oryginalny doskonale smakuje zapiekany z żurawina, na chrupiącej bułce lub w sałatce.

 

Gramatura: 120 g Cena: 4,39 PLN

Gramatura: 180 g Cena: 5,99 PLN

 

 

   

Valbon Camembert z ziołami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompozycje specjalnie dobranych ziół nadają dojrzewającemu serowi wyrazisty, niepowtarzalny smak. Do tego przysmaku doskonale pasuje chrupiąca bagietka lub wytrawne wino.

 

Gramatura: 150 g

Cena: 5,99 PLN

 

 

 

 

 

 

Valbon Camembert z zielonym pieprzem

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wystarczy kilka ziarenek, by smak sera dostarczał nowych doznań. Pod aksamitną skórką znajduje się niezwykle miękkie
i kremowe wnętrze, wzbogacone aromatycznym pieprzem. Ser doskonale smakuje w sałatce, z chrupiącą bagietką lub
w towarzystwie salami.

 

Gramatura: 150 g

Cena: 5,99 PLN

 

 

Valbon Camembert z papryką

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aromatyczna papryka zatopiona w lekkim, kremowym serze kusi wyrazistym smakiem. Z każdym kęsem przyjemność jedzenia jest coraz większa. Ser można podawać na chrupiącej bagietce czy też z dodatkiem pomidorów i bazylii.

 

Gramatura: 150 g

Cena: 5,99 PLN

 

 

 

Valbon Bleu

Valbon_bleu_150

Wyśmienity smak kryje się pod niebieską, szlachetną pleśnią. Dzięki podwójnemu nakłuwaniu, ser jest jeszcze bardziej wyrazisty, wytrawny i lekko pikantny w smaku. Doceni to każdy smakosz. Ser doskonale wygląda i smakuje na świeżej bagietce czy też w towarzystwie gruszek i orzechów.

 

Gramatura: 150 g

Cena: 6,39 PLN

 

 

 

 

Valbon Brie oryginalny

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oryginalny ser Brie pokryty jest cienką, aksamitną skórką, pod którą kryje się delikatne, kremowe wnętrze. Valbon nadaje niezwykły smak sałatkom i idealnie komponuje się z chrupiącą bagietką. Równie smaczny będzie zapiekany z żurawiną.

 

Gramatura: 125 g Cena: 4,39 PLN

Gramatura: 200 g Cena: 5,99 PLN

 

 

 

 

Valbon Brie z oliwkamiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Aksamitna skórka delikatnego sera Brie kryje wyjątkowe połączenie smaków. Wyrazisty aromat zielonych oliwek wydobywa z miękkiego, kremowego sera wyjątkowy smak. Można się nim delektować
w połączeniu ze świeżym pieczywem, jak również dodać do sałatki lub zastosować w daniach śródziemnomorskich.

 

Gramatura: 125 g Cena: 4,39 PLN

Gramatura: 200 g Cena: 5,99 PLN

 

 

Valbon Brie z ziołamiOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Specjalnie wybrane, najlepsze zioła wydobywają z sera Brie głębie smaku. Powstała kompozycja zachwyca każdego miłośnika tych serów. Wystarczy podać do niego chrupiącą bagietkę lub wytrawne wino, aby dzielić się przyjemnością jedzenia z najbliższymi.

 

Gramatura: 125 g Cena: 4,39 PLN

Gramatura: 200 g Cena: 5,99 PLN

 

 

 

 

Valbon Delice

Valbon_delice_125

Miękki francuski ser to oryginalny produkt w rodzinie serów Valbon. Delikatne plastry Valbon Delice o owalnym kształcie idealnie pasują na kanapkę lub jako przekąska. Funkcjonalne opakowanie z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania gwarantuje, że Valbon Delice na długo zachowuje świeżość.

 

Gramatura: 125g

Cena: 6,39 PLN

 

 

 

 

Valbon Rouge  Valbon_rouge_200

 

Oryginalny francuski ser miękki z czerwoną, aromatyczną skórką. Jest to wykwintny specjał o wyjątkowo intensywnym zapachu
i urzekającym smaku, produkowany we Francji w Dieue według tradycyjnej francuskiej receptury.  Charakterystyczna woń Valbon Rouge wzmaga się wraz z dojrzewaniem sera i to właśnie ona świadczy o jego najwyższej jakości. Valbon Rouge bez wątpienia zaspokoi oczekiwania wszystkich miłośników miękkich serów dojrzewających.

 

Gramatura: 200g

Cena: 8,39 PLN

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF