Składniki:

  • 100g serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP
  • 4 kostki filetów z mintaja
  • mąka, bułka tarta i woda do panierowania
  • sól, pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Do dekoracji: natka pietruszki lub roszponka

SONY DSC

Przygotowanie:

Mintaja oprószamy solą i pieprzem, a następnie zanurzamy kolejno w mące, wodzie i bułce tartej, pilnując, aby bułka była dokładnie dociśnięta. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru. W trakcie smażenie przewracamy na drugą stronę. Gotowego mintaja przekładamy do żaroodpornego naczynia. Serek topiony kroimy i jego plastry układamy na rybie. Całość wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180stopni) na ok. 10-12 minut. Ozdabiamy natką pietruszki lub roszponką.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF