Doskonała propozycja na wiosenny obiad. Pełna witamin, aromatyczna, z dodatkiem pysznego sosu pieprzowego. Do przygotowania w 25 minut!

SONY DSCSkładniki dla 2 osób:

  • Paczka mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 kostka serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem marki SERTOP
  • ½ szklanki śmietanki kremówki 30proc.
  • Łyżka kolorowego pieprzu
  • sól
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie. Warzywa solimy i gotujemy na parze przez ok. 20 minut lub do momentu, aż będę ‘al dente’.  W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF