Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 1 duży ziemniak
  • 1 średni brokuł lub paczka mrożonego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100g serka topionego Edam marki SERTOP
  • Tymianek
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła

Do dekoracji: natka pietruszki

S - serowy krem brokułowyPrzygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Różyczki brokułów oddzielamy od siebie i skraplamy sokiem z cytryny. Rosół wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy pokrojony serek topiony, masło, sól, pieprz oraz tymianek do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Podajemy z natką pietruszki. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF