Ta słodka i niezwykle lekka sałatka doskonale zastąpi obiad w upalne dni! Spróbujcie sami!

SONY DSCSkładniki dla 2 osób:

  • Garść rukoli
  • Garść roszponki
  • Garść orzechów włoskich
  • 2 gruszki
  • ½ granatu
  • 1 kostka serka topionego Śmietankowego marki SERTOP
  • Oliwa z oliwek
  • Syrop klonowy
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie. Roszponkę i rukolę wykładamy na talerze. Gruszkę myjemy, przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy wzdłuż i układamy na sałatach. Serek Śmietankowy kroimy w długie paski i układamy pomiędzy gruszkami. Nasionami granatu zdobimy brzegi talerza. Całość posypujemy orzechami włoskimi a następnie polewamy oliwą oraz syropem klonowym. Dodajemy do smaku sól i pieprz a następnie podajemy na stół.  Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF