Składniki na naleśniki dla 2-4 osób:

  • 60ml mąki jaglanej
  • 60ml maki gryczanej
  • 60ml mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 600ml wody
  • olej do smażenia

Składniki na farsz:

  • 300g mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki przyprawy typu vegeta
  • sól i pieprz do smaku
  • 100g serka topionego z pomidorami SERTOP
  • 2 łyżki masła

Do dekoracji: natka pietruszki

naleśniki z mięsem mielonym i serem z pomidoramiPrzygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor. Przygotowujemy farsz:

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso mielone oraz przyprawę i smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając. Kiedy mięso będzie gotowe, dodajemy pokrojony w kostkę serek. Całość podgrzewamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy naleśniki i składamy je według  uznania. Całość dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF