Składniki dla 2 osób:

• 100g kostka serka topionego Camembert marki SERTOP
• 1 pojedynczy filet z kurczaka
• 1 szklanka bulionu lub wody
• 6 małych marchewek
• 1 cebula
• 2 szklanki makaronu np. tagliatelle
• Sól
• Świeżo mielony pieprz
• Liście świeżej bazylii

SONY DSC

Przygotowanie. Cebulę obieramy, kroimy w talarki i chwilę podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w paski pierś z kurczaka i smażymy ok.10 minut. Dodajemy bulion lub wodę oraz pokrojoną w cienkie krążki marchewkę. Całość gotujemy pod przykryciem ok.20 minut a następnie dodajemy pokrojony serek topiony oraz bazylię i mieszamy, do rozpuszczenia się serków. Jeżeli sos jest zbyt rzadki – redukujemy go, podgrzewając całość na małym ogniu. Jeśli zbyt gęsty – dodajemy więcej bulionu. Kiedy konsystencja jest odpowiednia, doprawiamy całość pieprzem i solą, zdejmujemy z ognia i przykrywamy, aby sos nie wystygł.

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w wodzie z dodatkiem oliwy i soli. Kiedy jest gotowy, przecedzamy go przez sitko i wykładamy na talerze. Na makaron kładziemy sos, całość dekorujemy liśćmi świeżej bazylii. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF