Składniki dla 2 osób:

  • 2 sztuki 100g kostek serka topionego Tylżycki marki SERTOP
  • 10 łyżek mleka
  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • Sól do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 8 różyczek brokuła
  • Sól i pieprz do smaku

kasza jaglana z serem i brokułami (3)Przygotowanie:

Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem, zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy sól do smaku oraz masło i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie przykrywamy pokrywką i zdejmujemy z gazu.

Brokuły wrzucamy do osolonej wody na ok.5 minut a następnie przelewamy na sitku lodowatą wodą.

Serki kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków.

Gorącą kaszę wykładamy na talerze, dodajemy brokuły, całość zalewamy sosem. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF