SERTOP – kasza jaglana z serem i brokułami
Składniki dla 2 osób:
- 2 sztuki 100g kostek serka topionego Tylżycki marki SERTOP
- 10 łyżek mleka
- ½ szklanki kaszy jaglanej
- Sól do smaku
- 1 łyżka masła
- 8 różyczek brokuła
- Sól i pieprz do smaku
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem, zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy sól do smaku oraz masło i gotujemy na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie przykrywamy pokrywką i zdejmujemy z gazu.
Brokuły wrzucamy do osolonej wody na ok.5 minut a następnie przelewamy na sitku lodowatą wodą.
Serki kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków.
Gorącą kaszę wykładamy na talerze, dodajemy brokuły, całość zalewamy sosem. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl
Dodaj komentarz