Macie dość tradycyjnych kanapek na śniadanie? Wypróbujcie nasz przepis na pyszne bagietki z serkiem i wędzonym łososiem! Smakują wyśmienicie i są niezwykle pożywne! Dzieci je uwielbiają!

SONY DSC

Składniki dla 2-4 osób:

  • 1 duża bagietka lub 2 mniejsze
  • 100g kostka serka topionego marki SERTOP np. Złotego Ementalera, Śmietankowego
  • 100g wędzonego na zimno łososia
  • Dwie garście rukoli
  • Garść rzeżuchy lub ulubionych kiełków np. lucerny

Przygotowanie. Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Każdą z nich smarujemy cienką warstwą serka, na to układamy kilka listków rukoli oraz kawałki łososia. Całość posypujemy rzeżuchą lub kiełkami. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF