Jedno danie i dwie propozycja jego serwowania. Na ciepło, w formie lekkiego obiadu i na zimno,  jako przystawka przed daniem głównym. Sam wybierz, która forma bardziej Ci odpowiada.

SERTOP - pomidorki nadziewane Delisią ze szczypiorkiem (1)Składniki dla 2 osób:

  • 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
  • Duża garść roszponki
  • 2 kostki serka twarogowego topionego  Delisia ze szczypiorkiem i cebulą marki SERTOP
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz

Przygotowanie: Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę Delisię. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami Delisii z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200stopni). Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF