Składniki:

Masa:

200g  mleka skondensowanego    375g  zmielonego twarogu sernikowego

50ml Sunquicka Mango

15g  żelatyny

25ml gorącej wody

375g  ubitej śmietany 30%

sernik_na_zimno_o_smaku_mangoSpód:                            

100g  zgniecionych herbatników

50g  orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)

60g  masła

Polewa:

25ml Sunquicka Mango

1 łyżka mąki kukurydzianej

100ml wody

2 mango

Sposób przygotowania:

Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami
i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce  zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i  50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną
i  rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki  na kilka godzin aż stężeje.

Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF