Dzisiejsza kultura życia coraz częściej skupia się na szeroko pojętym zagadnieniu zdrowego trybu funkcjonowania. Na pojęcie to składa się wiele czynników, ale przede wszystkim pokarm, który spożywamy każdego dnia. Ten najbardziej pożądany i wskazany dla naszego organizmu nosi nazwę żywności funkcjonalnej. Jest ona uznawana za taką, jeśli udowodniono jej korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji organizmu ponad efekt odżywczy, który to wpływ polega na poprawie: stanu zdrowia, samopoczucia, zmniejszaniu ryzyka chorób.

 


Wszystkie wyżej wymienione cechy żywności funkcjonalnej posiada jagnięcina, która oprócz funkcji odżywczych posiada również właściwości prozdrowotne. Mięso owcze z biologicznego i medycznego punktu widzenia uznawane jest za fenomen, ponieważ do chwili obecnej nigdy nie stwierdzono u owiec przypadków złośliwych nowotworów. Dzieje się tak, ponieważ w organizmie tych zwierząt znajdują się czynniki ochronne, tzw. kwasy orotowe, uniemożliwiające rozwój tych form chorobowych. Szczególne znaczenie przypisuje się związkowi o nazwie koniugowany (sprzężony) kwas linolowy – CLA. Stanowi on naturalny składnik mleka i mięsa owczego. Oprócz działania antynowotworowego, zapobiega on otyłości, ma działanie antymiażdżycowe, hamuje osteoporozę oraz stymuluje układ odpornościowy. Dlatego też jagnięcina idealnie wpisuje się w trend żywności funkcjonalnej. Przeprowadzone badania dowiodły, że w mięsie jagnięcym zawartość CLA jest dwukrotnie wyższa niż w wołowym i kilkaset razy wyższa niż w wieprzowym i drobiowym.

SERDELEK KRESOWIAK Z JAGNIĘCINĄ to stworzona na bazie tradycyjnego Kresowiaka parówka, która zawiera w swym składzie uznawane za najzdrowsze mięso jagnięce, stanowiące prawdziwą bombę pożytecznych pierwiastków walczących z nowotworami oraz niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, tj.: kwas linolowy, potas, fosfor, żelazo, cynk, siarkę oraz witaminy.

SERDELEK KRESOWIAK Z JAGNIĘCINĄ:

  •     to prawdziwy sprzymierzeniec w walce z nowotworami dzięki zawartości kwasu linolowego CLA w mięsie jagnięcym
  •     to najprawdziwsza mięsna parówka zawierająca aż 75% mięsa (25% mięsa jagnięce oraz 45% mięsa z indyka)
  •     zawiera do 50% mniej tłuszczu niż inne parówki
  •     nie zawiera żadnych barwników, wzmacniaczy smaku lub zapachu
  •     produkowany jest tradycyjnymi i naturalnymi metodami bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność
  •     szczególnie polecany jest jako żywność dietetyczna dzieciom oraz osobom starszym

SERDELEK KRESOWIAK Z JAGNIĘCINĄ to godny reprezentant żywności funkcjonalnej, tak ważnej dla zdrowia oraz kondycji naszego organizmu. Jej spożywanie szczególnie zaleca się osobom  narażonym na stres oraz prowadzącym niehigieniczny tryb życia, zażywającym dużą ilość leków, palaczom, a także cierpiącym na różne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

SERDELEK KRESOWIAK Z JAGNIĘCINĄ dostępny jest w sieciach delikatesów i sklepach delikatesowych oraz w sklepach ze zdrową żywnością na terenie całego kraju!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF