Nowa linia wyrobów mięsnych Natura firmy Nove, w tym Schab, to produkty stworzone przy użyciu naturalnych ekstraktów i wyciągów, wyselekcjonowanych żywych kultur bakterii i aceroli. Produkowane są bez dodatku środków chemicznych: barwników, fosforanów, sztucznych konserwantów i przeciwutleniaczy.

Wyniki badań inspekcji nadzorujących rynek żywności mówią same za siebie – jakość sprzedawanych artykułów mięsnych
z roku na rok się pogarsza, co powoduje spadek zaufania konsumentów. Liczne „afery mięsne” podważające jakość oferowanych wyrobów, brak przejrzystej informacji
o składnikach i wartościach odżywczych, a także zawartość konserwantów skutecznie zniechęcają kupujących. Czy wśród wielu dostępnych na rynku wyrobów mięsnych znajdziemy takie, które bez obaw można włożyć do koszyka? Odpowiedzią są produkty z linii Natura, oparte wyłącznie
o składniki występujące w naturze: wyciągi z naturalnych przypraw i ziół, dym ze szlachetnych gatunków drzew oraz surowiec najwyższej jakości.

schab_wedzony_parzonyJak natura zastąpiła E?

Mięso jest znakomitym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Zawiera też makro- i  mikroelementy niezbędne
w procesach metabolicznych, witaminy oraz żelazo. Nie należy go zatem z diety eliminować, jednak uważnie czytać skład wybieranego produktu. Obecność niezadeklarowanych surowców, zawyżona zawartość wody i tłuszczów, zaniżona zawartość białka oraz wszelkiego rodzaju sztuczne dodatki do żywności znajdujące się na tzw. liście E, które powodują przedłużenie przydatności do spożycia – tego powinniśmy się wystrzegać. Kupując Schab wędzony parzony z linii Natura od firmy Nove możemy mieć pewność bezpieczeństwa i wysokiej jakości. Jego wyjątkowy smak jest efektem stosowania doskonałego mięsa wieprzowego oraz sprawdzonych receptur. Do produkcji, która odbywa się bez użycia sztucznych dodatków do żywności, wykorzystuje się: susze warzywne i ich soki, wyselekcjonowane z naturalnego środowiska kultury bakterii oraz suszone soki i ekstrakty owocowe. Tak uzyskany schab, dzięki zastosowaniu naturalnych składników i specjalnej, łagodnej technologii  jest bardziej wrażliwy, wymaga zatem bardzo dobrego opakowania, wyjątkowej higieny i w większości przypadków przedłużonej obróbki termicznej. Produkt podlega procesowi pasteryzacji, a temperatura podczas obróbki termicznej jest podniesiona, zapewniając tym samym satysfakcjonujący termin przydatności.

Bezpieczeństwo,  doskonała jakość, certyfikaty

Mięso to produkt, który szczególnie powinien podlegać dokładnej kontroli.
W firmie Nove wszystkie fazy procesu produkcji są zorganizowane w sposób gwarantujący konsumentowi zdrową żywność najwyższej jakości. Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo wyrobów gwarantuje nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej
i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli  HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE. Ponadto posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.  Co więcej, Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Gluten – mieszanina białek, gluteniny i gliadyny, występuje w pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie, jednak jest surowcem chętnie dodawanym w trakcie produkcji do wielu produktów i potraw.  Przykładem mogą być mięsne. Produkty z linii Natura, co ważne dla osób będących na diecie bezglutenowej, nie zawierają glutenu.

„Im dłuższa receptura, tym mniej zasługuje na zaufanie” zwykł mawiać krakowski lekarz, specjalista przyrodolecznictwa Stanisław Breyer. W myśl tej zasady powstały produkty z linii Natura firmy Nove, przygotowywane przy użyciu wyłącznie naturalnych składników – doskonałej jakości mięsa oraz wyciągów z przypraw i ziół.

Schab Nove Natura

Masa netto: 1 kg

Opakowanie: 350 g; dostępny także luzem

Cena: ok. 35 zł/kg

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF